Schuurwoning Achterhoek

De stoere schuurwoning met een eiken gebintenconstructie is opgeleverd! Het woonhuis wordt gebouwd in de landelijke omgeving van de Achterhoek. Gelijkvloers wonen; met een prachtige houten gebint constructie. Een mooie grote leefruimte waarin in het ontwerp knusse hoeken zijn gemaakt om je in terug te trekken.

We hebben de gelegenheid gekregen om de woning volledig uit te werken tot een kloppend geheel. Dit laat zich zien in de details.

Van eiken gebint constructie, rondhouten daksporen, pen-gat verbindingen, tot eiken gevelkleding, de schuurwoning laat pure vakmanschap zien.

 

In de woonkamer van de schuurwoning siert een prachtige leemkachel  in een kalkhennep wand. De kalkhennep is in lagen gestort, met elk een eigen kleur, naar smaak en wens van de opdrachtgever.

 

Denkt u ook om net als de houtskelet schuurwoning een ecologische woning op maat te maken? Maak vrijblijvend een afspraak om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. U bepaalt het ambitie niveau; nul-energie, passief, dampopen, ecologisch, luchtdicht… wij werken met enthousiasme aan uw project! Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we in de achterhoek maar ook door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.

Moderne ecologische woning

Een modern design waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen.  Door ecologisch te bouwen worden lokale materialen gebruikt die prettig aanvoelen. De woning voldoet precies in de wens om kleiner te wonen en alle ruimtes zonder trap te kunnen bereiken.

Een compact volume met grote overstekken met een gevoel voor subtiele details. De gevels zijn een compositie van hout, glas en stucwerk dat in een prettige verhouding is vormgegeven.  Door grote openingen te creëren wordt het binnen-buitengevoel versterkt. De gevels zijn naar de straatzijde relatief gesloten waardoor de privacy gewaarborgd blijft.

 

Bij de indeling van de ruimten is rekening gehouden met de positionering van het gebouw. Vanaf het aanrecht heb je zicht op de bocht van de straat en zie je bezoek aankomen. De zitkamer is gericht op de zon en de tuin waar je in alle rust kunt ontspannen en niet gestoord wordt door voorbijgangers.

Bij het ontwerptraject is intensief samengewerkt waarbij over elk detail is nagedacht, bijvoorbeeld over het maken van een mooie kastenwand en zithoek. De wensen van de opdrachtgever worden verwerkt op tekening waarbij architectuur voor ons niet ophoudt bij de voordeur.

De moderne ecologische woning is opgeleverd, binnenkort zal het eindresultaat zichtbaar zijn op onze website.