Houten Huis in Bronckhorst

Het Houten Huis is ontstaan vanuit een wens voor een compacte en modern vormgegeven woning. Door de ligging aan een doorgaande weg; is de naar de straat gekeerde gevel volledig gesloten. Door de materialen en schaal oogt deze woning vriendelijk.

De achterzijde van het houten huis is open; grote openingen in de gevel zorgen dat er veel daglicht naar binnen treed. Doordat het dakvlak gekleed is met larikshout ontstaat er een extra gevel en wordt het dak subtieler. 

Het interieur in het houten huis is speels en verassend. Doordat de helft van de woning is verdiept om een berging te creëren is er een split-level vloer ontstaan. De woonkamer ligt hoger waardoor er over de erfafscheiding naar de velden heen gekeken kan worden. Ook in een beperkt volume kun je toch een prettige en ruimtelijke ervaring maken!

De woning is volledig van hout gebouwd; een duurzaam, ecologisch en lokaal verkrijgbaar bouwmateriaal. Het nodigt uit om zelf aan mee te bouwen; maar ook een plaatselijke aannemer kan goed met het materiaal overweg. Door goede bouwtekeningen met heldere detaillering wordt gezorgd voor een duidelijk en uitvoerbaar ontwerp.