Luchtdicht bouwen: woonhuis in Wehl

Met inspiratie voor ons Nul Energie huis is een luchtdicht, passief huis ontwikkeld met een gebogen kapvorm dat bijna wordt opgeleverd in Wehl. Een woonhuis geschikt voor twee gezinnen, waarbij een mantelzorgwoning geheel op de begane grond is gesitueerd. Levensloopbestendig en toekomstbestendig gebouwd met hoge isolatiewaarden en lage energielasten.

Tijdens de bouw wordt er zorgvuldig gewerkt om kieren te voorkomen. Externe kennis wordt ingeschakeld om er zeker van te zijn dat er luchtdicht gebouwd wordt. Een leerzaam traject zowel voor de aannemer als voor ons zelf! Na oplevering verdient deze extra aandacht zich terug in een lage energie rekening.

 

Het vakblad ‘aannemer’ besteedde onlangs aandacht aan het energieneutrale, luchtdichte woning. Zo zijn bijvoorbeeld de traditionele stel-kozijnen vervangen door eps-kozijnen, zodat er geen koude brug meer ontstaat. Tevens is het kozijn tochtdicht gemaakt door combriband tussen het kunsstof kozijn en eps stelkozijn.

Renovatieplan Zutphen

Renovatieplan Zutphen

Bij renovatieplan Zutphen zijn aan de Warnsveldseweg 144-158 in Zutphen acht duplexwoningen tot Passiefhuis niveau opgewaardeerd. Een ontwerp waarbij een jaren ’60 blok beter aansluit op de omliggende architectuur. Door goed te isoleren en nieuwe (gasloze) installaties aan te brengen worden de woningen weer toekomst bestendig gemaakt. Deze sociale huurwoningen worden tevens all-electric gemaakt; de gasaansluiting wordt verwijdert.

Renovatieplan ZutphenDe daken hebben een riant overstek gekregen, ramen zijn voorzien van luiken.  De gevels zijn nageïsoleerd met eps waarop steenstrips bevestigd zijn.

Renovatieplan ZutphenMet goede samenwerking tussen opdrachtgever en aannemer zijn de duurzame wensen behaald. De renovatie is gerealiseerd door Van Wijnen.

 
.

 

Giesen Architectuur adviseert ook als bouwkundig bureau. Naast het ontwerpen van gebouwen zoals het renovatieplan Zutphen kunnen we u ook van dienst zijn met de uitwerking van plannen, het aanvragen van wabo/ bouwvergunning, tot en met bouwbegeleiding. Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we ook buiten de regio, door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.
 

Houten Huis in Bronckhorst

houten huis, achterhoek, giesen architectuur & partners, doetinchem, zelfbouw, modern, design, duurzaam, ecologisch, ecologische, biobased, organisch, passiefhuis, tiny house, tiny plus, woning, platteland, schuurwoning, schuur

Het Houten Huis is ontstaan vanuit een wens voor een compacte en modern vormgegeven woning. Door de ligging aan een doorgaande weg; is de naar de straat gekeerde gevel volledig gesloten. Door de materialen en schaal oogt deze woning vriendelijk.

De achterzijde van het houten huis is open; grote openingen in de gevel zorgen dat er veel daglicht naar binnen treed. Doordat het dakvlak gekleed is met larikshout ontstaat er een extra gevel en wordt het dak subtieler. 

Het interieur in het houten huis is speels en verassend. Doordat de helft van de woning is verdiept om een berging te creëren is er een split-level vloer ontstaan. De woonkamer ligt hoger waardoor er over de erfafscheiding naar de velden heen gekeken kan worden. Ook in een beperkt volume kun je toch een prettige en ruimtelijke ervaring maken!

De woning is volledig van hout gebouwd; een duurzaam, ecologisch en lokaal verkrijgbaar bouwmateriaal. Het nodigt uit om zelf aan mee te bouwen; maar ook een plaatselijke aannemer kan goed met het materiaal overweg. Door goede bouwtekeningen met heldere detaillering wordt gezorgd voor een duidelijk en uitvoerbaar ontwerp.

Moderne ecologische woning

Een modern design waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen.  Door ecologisch te bouwen worden lokale materialen gebruikt die prettig aanvoelen. De woning voldoet precies in de wens om kleiner te wonen en alle ruimtes zonder trap te kunnen bereiken.

Een compact volume met grote overstekken met een gevoel voor subtiele details. De gevels zijn een compositie van hout, glas en stucwerk dat in een prettige verhouding is vormgegeven.  Door grote openingen te creëren wordt het binnen-buitengevoel versterkt. De gevels zijn naar de straatzijde relatief gesloten waardoor de privacy gewaarborgd blijft.

 

Bij de indeling van de ruimten is rekening gehouden met de positionering van het gebouw. Vanaf het aanrecht heb je zicht op de bocht van de straat en zie je bezoek aankomen. De zitkamer is gericht op de zon en de tuin waar je in alle rust kunt ontspannen en niet gestoord wordt door voorbijgangers.

Bij het ontwerptraject is intensief samengewerkt waarbij over elk detail is nagedacht, bijvoorbeeld over het maken van een mooie kastenwand en zithoek. De wensen van de opdrachtgever worden verwerkt op tekening waarbij architectuur voor ons niet ophoudt bij de voordeur.

De moderne ecologische woning is opgeleverd, binnenkort zal het eindresultaat zichtbaar zijn op onze website.