Kalkhennep aanbouw

ecologische aanbouw, kalkhennep, Doetinchem, Giesen Architectuur, eco, duurzaam, natuurlijk, organisch, kalkhennepbouw, strobouw, overstek, modern, design,

Een ecologische aanbouw aan een woonhuis dat met kalkhennep gebouwd gaat worden. In een massieve vorm van kalkhennep  worden sparingen gemaakt waar bijvoorbeeld het toilet, wastafel, keuken en zitje in komen.

De plattegrond van de ecologische aanbouw is langgerekt waarbij het makkelijk is om het op verschillende manieren in te richten. Er komt geen hal, je staat direct in de ruimte, waardoor het geheel ruimtelijk en flexibel blijft.

Een groot overstek zorgt voor voldoende schaduw in de zomer. Doordat er straks klimplanten over het dak zullen groeien, is er nog meer schaduw in de plattegrond tijdens de warmste dagen.

De ecologische aanbouw laat zien hoe je aan een bestaand woonhuis een duurzame uitbreiding kunt maken. Strak, modern vormgegeven, waarbij de vorm functioneel en goed indeelbaar is.

 

Schuurwoning Achterhoek

De stoere schuurwoning met een eiken gebintenconstructie is opgeleverd! Het woonhuis wordt gebouwd in de landelijke omgeving van de Achterhoek. Gelijkvloers wonen; met een prachtige houten gebint constructie. Een mooie grote leefruimte waarin in het ontwerp knusse hoeken zijn gemaakt om je in terug te trekken.

We hebben de gelegenheid gekregen om de woning volledig uit te werken tot een kloppend geheel. Dit laat zich zien in de details.

Van eiken gebint constructie, rondhouten daksporen, pen-gat verbindingen, tot eiken gevelkleding, de schuurwoning laat pure vakmanschap zien.

 

In de woonkamer van de schuurwoning siert een prachtige leemkachel  in een kalkhennep wand. De kalkhennep is in lagen gestort, met elk een eigen kleur, naar smaak en wens van de opdrachtgever.

 

Denkt u ook om net als de houtskelet schuurwoning een ecologische woning op maat te maken? Maak vrijblijvend een afspraak om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. U bepaalt het ambitie niveau; nul-energie, passief, dampopen, ecologisch, luchtdicht… wij werken met enthousiasme aan uw project! Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we in de achterhoek maar ook door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.

Houten Huis in Bronckhorst

houten huis, achterhoek, giesen architectuur & partners, doetinchem, zelfbouw, modern, design, duurzaam, ecologisch, ecologische, biobased, organisch, passiefhuis, tiny house, tiny plus, woning, platteland, schuurwoning, schuur

Het Houten Huis is ontstaan vanuit een wens voor een compacte en modern vormgegeven woning. Door de ligging aan een doorgaande weg; is de naar de straat gekeerde gevel volledig gesloten. Door de materialen en schaal oogt deze woning vriendelijk.

De achterzijde van het houten huis is open; grote openingen in de gevel zorgen dat er veel daglicht naar binnen treed. Doordat het dakvlak gekleed is met larikshout ontstaat er een extra gevel en wordt het dak subtieler. 

Het interieur in het houten huis is speels en verassend. Doordat de helft van de woning is verdiept om een berging te creëren is er een split-level vloer ontstaan. De woonkamer ligt hoger waardoor er over de erfafscheiding naar de velden heen gekeken kan worden. Ook in een beperkt volume kun je toch een prettige en ruimtelijke ervaring maken!

De woning is volledig van hout gebouwd; een duurzaam, ecologisch en lokaal verkrijgbaar bouwmateriaal. Het nodigt uit om zelf aan mee te bouwen; maar ook een plaatselijke aannemer kan goed met het materiaal overweg. Door goede bouwtekeningen met heldere detaillering wordt gezorgd voor een duidelijk en uitvoerbaar ontwerp.

Moderne ecologische woning

Een modern design waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen.  Door ecologisch te bouwen worden lokale materialen gebruikt die prettig aanvoelen. De woning voldoet precies in de wens om kleiner te wonen en alle ruimtes zonder trap te kunnen bereiken.

Een compact volume met grote overstekken met een gevoel voor subtiele details. De gevels zijn een compositie van hout, glas en stucwerk dat in een prettige verhouding is vormgegeven.  Door grote openingen te creëren wordt het binnen-buitengevoel versterkt. De gevels zijn naar de straatzijde relatief gesloten waardoor de privacy gewaarborgd blijft.

 

Bij de indeling van de ruimten is rekening gehouden met de positionering van het gebouw. Vanaf het aanrecht heb je zicht op de bocht van de straat en zie je bezoek aankomen. De zitkamer is gericht op de zon en de tuin waar je in alle rust kunt ontspannen en niet gestoord wordt door voorbijgangers.

Bij het ontwerptraject is intensief samengewerkt waarbij over elk detail is nagedacht, bijvoorbeeld over het maken van een mooie kastenwand en zithoek. De wensen van de opdrachtgever worden verwerkt op tekening waarbij architectuur voor ons niet ophoudt bij de voordeur.

De moderne ecologische woning is opgeleverd, binnenkort zal het eindresultaat zichtbaar zijn op onze website.