Vision

Vision. Architectuur inzetten voor een plezierige woon, werk en leefomgeving. Een zorgvuldig vormgegeven omgeving geeft je energie en maakt dat mensen zich verbonden en verantwoordelijk voelen voor hun omgeving. We proberen in ons werk de gebruikers wensen zo te belichten dat een verrassende invulling het resultaat is. Nieuwe technieken en materiaalgebruik inspireert ons en we zullen altijd de toepasbaarheid in de bouw onderzoeken. Architectuur is een symbiose van vormgeving en techniek. De gewijzigde inzichten in wonen, werken en de nieuwe ontwikkelingen in bouwtechniek geven zoveel kansen, daarin willen we voorop blijven lopen.

 

Naast de moderne architectuur die u van ons kent hebben wij een stroleem gebouw ontworpen en ontwikkeld dat gebaseerd is op het passief huis-principe. Zo weinig mogelijk energie verliezen en de voordelen van stro en leem optimaal te benutten is de basis van dit principe. Door de toepassing van een zonneboiler als combi van warm tapwater en cv is met eenvoudige bestaande techniek een vrijwel energie neutraal gebouw gerealiseerd. Ik denk dat met de huidige mogelijkheden van stroleembouw, deze bouwwijze voor een breed publiek aantrekkelijk is. Op onze website www.bouwenmetstrobalen.nl  kunt u meer informatie vinden van het strobouw principe en diverse uitgevoerde projecten. Giesen Architectuur is lid van strobouw Nederland.

 

Moderne, hoogwaardige stroleem woningen zijn door alle innovatie van toepasbare bouwmaterialen uitstekend te realiseren. Quote Sander Giesen: Moderne architectuur met het wooncomfort dat aan de eisen van de komende decennia voldoet, daar gaat het om. Bouwen met strobalen is een volwassen alternatief voor een modern nul energiegebouw. Gestimuleerd door de toenemende discussie over energie en duurzaamheid, ziet architect Sander Giesen mogelijkheden om zijn ideeën te verwezenlijken.