Schuurwoning Achterhoek

De stoere schuurwoning met een eiken gebintenconstructie is opgeleverd! Het woonhuis wordt gebouwd in de landelijke omgeving van de Achterhoek. Gelijkvloers wonen; met een prachtige houten gebint constructie. Een mooie grote leefruimte waarin in het ontwerp knusse hoeken zijn gemaakt om je in terug te trekken.

We hebben de gelegenheid gekregen om de woning volledig uit te werken tot een kloppend geheel. Dit laat zich zien in de details.

Van eiken gebint constructie, rondhouten daksporen, pen-gat verbindingen, tot eiken gevelkleding, de schuurwoning laat pure vakmanschap zien.

 

In de woonkamer van de schuurwoning siert een prachtige leemkachel  in een kalkhennep wand. De kalkhennep is in lagen gestort, met elk een eigen kleur, naar smaak en wens van de opdrachtgever.

 

Denkt u ook om net als de houtskelet schuurwoning een ecologische woning op maat te maken? Maak vrijblijvend een afspraak om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. U bepaalt het ambitie niveau; nul-energie, passief, dampopen, ecologisch, luchtdicht… wij werken met enthousiasme aan uw project! Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we in de achterhoek maar ook door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.

Luchtdicht bouwen: woonhuis in Wehl

Met inspiratie voor ons Nul Energie huis is een luchtdicht, passief huis ontwikkeld met een gebogen kapvorm dat bijna wordt opgeleverd in Wehl. Een woonhuis geschikt voor twee gezinnen, waarbij een mantelzorgwoning geheel op de begane grond is gesitueerd. Levensloopbestendig en toekomstbestendig gebouwd met hoge isolatiewaarden en lage energielasten.

Tijdens de bouw wordt er zorgvuldig gewerkt om kieren te voorkomen. Externe kennis wordt ingeschakeld om er zeker van te zijn dat er luchtdicht gebouwd wordt. Een leerzaam traject zowel voor de aannemer als voor ons zelf! Na oplevering verdient deze extra aandacht zich terug in een lage energie rekening.

 

Het vakblad ‘aannemer’ besteedde onlangs aandacht aan het energieneutrale, luchtdichte woning. Zo zijn bijvoorbeeld de traditionele stel-kozijnen vervangen door eps-kozijnen, zodat er geen koude brug meer ontstaat. Tevens is het kozijn tochtdicht gemaakt door combriband tussen het kunsstof kozijn en eps stelkozijn.

Renovatieplan Zutphen

Renovatieplan Zutphen

Bij renovatieplan Zutphen zijn aan de Warnsveldseweg 144-158 in Zutphen acht duplexwoningen tot Passiefhuis niveau opgewaardeerd. Een ontwerp waarbij een jaren ’60 blok beter aansluit op de omliggende architectuur. Door goed te isoleren en nieuwe (gasloze) installaties aan te brengen worden de woningen weer toekomst bestendig gemaakt. Deze sociale huurwoningen worden tevens all-electric gemaakt; de gasaansluiting wordt verwijdert.

Renovatieplan ZutphenDe daken hebben een riant overstek gekregen, ramen zijn voorzien van luiken.  De gevels zijn nageïsoleerd met eps waarop steenstrips bevestigd zijn.

Renovatieplan ZutphenMet goede samenwerking tussen opdrachtgever en aannemer zijn de duurzame wensen behaald. De renovatie is gerealiseerd door Van Wijnen.

 
.

 

Giesen Architectuur adviseert ook als bouwkundig bureau. Naast het ontwerpen van gebouwen zoals het renovatieplan Zutphen kunnen we u ook van dienst zijn met de uitwerking van plannen, het aanvragen van wabo/ bouwvergunning, tot en met bouwbegeleiding. Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we ook buiten de regio, door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.
 

Moderne ecologische woning

De moderne ecologische woning is ontstaan vanuit de wens om kleiner te wonen in een éénlaags volume, dat levensloopbestendig gebouwd zal worden.  Een compact volume met grote overstekken met een gevoel voor subtiele details. Grote glasoppervlakte zorgen voor een versterkt binnen-buitengevoel, terwijl de privacy gewaarborgd blijft aan de straatzijde.

Een intensief traject waarbij over elk detail wordt nagedacht, bijvoorbeeld over het maken van een mooie kastenwand en zithoek. De wensen van de opdrachtgever worden verwerkt op tekening en laat zien dat architectuur niet ophoudt bij de voordeur.

De bouw van de moderne ecologische woning is in volle gang, binnenkort worden de gevels voorzien van een larikshouten gevelbekleding. Een rank overstek is voorzien van een zinken goot.

 

Woonhuis Dichterseweg te Doetinchem

De bouw van het woonhuis Dichterseweg te Doetinchem is opgeleverd. Een project op een zeer geschikte locatie. De opdrachtgever wilde een moderne kubistische villa, passend in de bestaande omgeving. De bouwhekken zijn inmiddels weggehaald en de woning kan gereed gemaakt worden voor bewoning.

Giesen Architectuur adviseert ook als bouwkundig bureau. Naast het ontwerpen gebouwen kunnen we u ook van dienst zijn met de uitwerking van plannen, het aanvragen van wabo/ bouwvergunning, tot en met bouwbegeleiding. Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we ook buiten de regio, door heel Nederland.
 

 

 

 

Moderne Veranda in Doetinchem

Een moderne veranda in Rietveld Stijl laat zien dat een project niet groot hoeft te zijn. Een zorgvuldige uitbreiding aan een jaren ’50 woning, geheel in stijl. De vrolijke Rietvield/Mondriaan kleuren maken de woning compleet.

Van een eenvoudige veranda kun je een element maken dat de karakteristiek van een gebouw versterkt. Tevens is de veranda zo ontworpen dat het in de toekomst als serre bij de woning betrokken kan worden door een extra glazen pui te plaatsen.

Prachtig doorkijkje naar de tuin, van onder de Veranda. Je ziet nauwelijks dat er een glas is geplaatst om een beschutte plek te maken. Een bestaande tuinmuur is verlengt en verder doorgezet buiten de overkapping.

moderne veranda Doetinchem Giesen Architectuur Achterhoek

Deze moderne veranda is helemaal naar smaak en wens van de opdrachtgever vormgegeven. Een custum-made design waarbij de bouwkosten niet meer hoeven te zijn dan een op maat gemaakte standaard veranda. Met de huidige bouwprijzen kun je met de goede vakmensen écht iets architectonisch maken.

Heeft u net als de herbestemming van winkelruimte ook een woning of gebouw die u toekomstbestendig wilt maken? Maak vrijblijvend een afspraak om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. U bepaalt ons ambitie niveau; nul-energie, passief, dampopen, ecologisch, luchtdicht… wij werken met enthousiasme aan uw project!

Naast het ontwerp voor een moderne veranda adviseert Giesen Architectuur ook als bouwkundig bureau. We willen u graag van dienst zijn met de uitwerking van plannen, het aanvragen van wabo/bouwvergunning, tot en met bouwbegeleiding. Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we in de achterhoek maar ook door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.

Herbestemming van winkelruimte Doetinchem

Een plan om de stad leefbaarder te maken, herbestemming van winkelruimte door wonen boven de winkel. In een winkelpand, gebouwd in de jaren ’80, creëren we 7 appartementen die toegankelijk zijn met een lift. De gevel wordt met eenvoudige middelen weer up-to-date gemaakt en er worden erkers toegevoegd voor meer daglicht in de woningen.

Heeft u net als de herbestemming van winkelruimte ook een woning of gebouw die u toekomstbestendig wilt maken? Maak vrijblijvend een afspraak om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. U bepaalt het ambitie niveau; nul-energie, passief, dampopen, ecologisch, luchtdicht… wij werken met enthousiasme aan uw project!

Giesen Architectuur adviseert ook als bouwkundig bureau, zoals over herbestemming van winkelruimte. Naast het ontwerpen van gebouwen kunnen we u van dienst zijn met de uitwerking van plannen, het aanvragen van wabo/ bouwvergunning, tot en met bouwbegeleiding. Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we in de achterhoek maar ook door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.

 

 

Renovatie Doesburg

In het historische centrum van Doesburg hebben we een ontwerp gemaakt voor een renovatie van een honderd jaar oud gebouw. De voorgevel wordt weer in oude luister hersteld, met monument-groene louvre luiken voor de ramen. Aan beide zijden van de woning zijn stegen die de buitenruimte zijn voor het huis. Door zijgevels open te breken worden deze ruimtes bij de woning betrokken en wordt er van binnen naar buiten geleefd.

De verdieping wordt voorzien van een moderne dakkapel en een inpandig dakterras. Een mogelijkheid bestaat om een optopping te maken zodat je vanuit zolder de kerktoren kunt zien.

Achter de woning wordt een berging gecreëerd vanwaar een extra trap naar het inpandige dakterras leidt.

De kap is gemaakt van houten gebinten. Het huis wordt verstevigd met een houten gebinten ‘krukje’.  Als verbinding tussen alle ruimten willen we een grote vide maken in her hart van het gebouw.

De woning krijgt een stoer, industriële karakter; balklagen en metselwerk komt in het zicht. Verder komt er een strakke afwerking met gestucte wanden en stalen binnenkozijnen.

Utilitair bijeenkomst gebouw

Voor een utilitair bijeenkomst gebouw hebben we wanden opgebouwd uit kalkhennep vezels. Er wordt eerst een bekisting getimmerd waarbinnen het kalkhennep gestampt kan worden. Door met verschillende toevoegingen te werken wordt de gelaagdheid zichtbaar en ontstaat er een prachtig kunstwerk. De wanden van het paviljoen worden rond gevormd waardoor er centraal punt ontstaat. Een robuuste volhouten constructie die het dak draagt staat in een strak grid in contrast met de organische vormen van de kalkhennep wanden.

Door gebruik te maken van een natuurlijke glooiing valt het gebouw weg in het landschap. Een groene varenwand geeft een rustig geheel, waarbij het gebouw zo min mogelijk onrust geeft voor de bezoeker.

Het paviljoen staat op palen waarbij een wadi onder het gebouw door loopt. Eenvoudig materiaalgebruik zorgt voor een prachtig beeld!

Een plan voor het boeren erf van Natuurboerderij Wittenhorst

Natuurboerderij Wittenhorst - Team Prijsvraag Brood & Spelen Weet wat je Eet

Foto: Prijsvraag Brood&Spelen

Voor natuurboerderij Wittenhorst hebben we samen met de opdrachtgevers een plan ontwikkeld voor een herbestemming van een boeren erf in Stokkum, de Achterhoek. Mét behoud van het karakteristieke boeren erf.

Een nieuwe toekomst door coöperatief samen te werken met ondernemers uit de buurt die ruimte en land kunnen huren op de boerderij. De zandgronden worden weer vruchtbaar gemaakt door het maken van Voedselbossen en permacultuur. Trots op onze inzending voor de prijsvraag Brood&Spelen. Samen met onze opdrachtgevers van de Natuurboerderij Wittenhorst hebben wij een toekomstvisie voor een boeren erf ontwikkeld.

Bekijk onze inzending voor de prijsvraag Brood&Spelen hier

 

Het hele boeren erf is in 3D uitgezet.

De sfeer van de oude varkensstal blijft behouden, een veranda zorgt voor een aangename buitenruimte onder de noot.

Een deel van de ligboxenstal wordt open gemaakt zodat er ruimte ontstaat voor een kas.

De oude Deel wordt een gemeenschappelijke ruimte.

Wilt u net als Natuurboerderij Wittenhorst een boeren erf herbestemmen? Maak vrijblijvend een afspraak om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. U bepaalt het ambitie niveau; ecologisch, behoud van het bestaande, aansluiting met de omgeving… wij werken met enthousiasme aan uw project! Vanuit ons kantoor in Doetinchem werken we in de achterhoek maar ook door heel Nederland. Volg ons ook op facebook en pinterest.